Geen categorie

CORONAVIRUS

We hopen dat jullie en de kids genoten hebben van een fijne voorjaarsvakantie. In dit bericht beantwoorden we een aantal vragen die je mogelijk kunt hebben. Zoals je vernomen zult hebben, startte in de regio Wuhan in China in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus (covid-19). Het virus heeft zich verspreid naar andere landen en gebieden zoals Singapore, Zuid-Korea, Iran en Noord-Italië. Aan het einde van de voorjaarsvakantie blijkt het coronavirus ook in Nederland te zijn opgedoken. We beantwoorden hier een aantal vragen die je mogelijk kunt hebben.

Kan je kind naar voetbal?
Wij handelen in lijn met de voorschriften en informatie van het RIVM, de GGD en hetministerie van OCW. Kinderen kunnen in principe gewoon naar voetbal. Als een kind ziek is, handel dan zoals je gewoonlijk doet. Als ke in Nederland verkouden bent of luchtwegklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.
Mocht je kind in een van de risicogebieden* zijn geweest deze vakantie (waaronder heel Noord-Italië), dan wordt gevraagd om je kind ook bij geringe griep- of verkoudheidsverschijnselen thuis te houden. Als je kind de afgelopen twee weken in contact is geweest met een patiënt met het coronavirus, moet je kind ook thuisblijven. Wij vragen je dan in lijn met het advies van het RIVM telefonisch contact op te nemen met de
huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst en hun advies op te volgen voordat je jouw kind naar voetbal laat gaan. Neem svp ook telefonisch contact met ons op.

Wat doen we bij Skillz om besmetting te voorkomen?
Bij Skillz gelden vanaf nu strengere hygiëneregels. We hanteren daarbij de door de RIVM voorgeschreven maatregelen:
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
De trainers en andere medewerkers zullen de spelers er regelmatig op wijzen hun handen te wassen en we zullen zorgen voor papieren zakdoekjes op de toiletten en in de kantine. Het is verstandig als elke speler eigen papieren zakdoekjes bij zich heeft. Je kunt hier thuis ook aandacht aan besteden. We rekenen op ieders medewerking.

Waar vind je verdere informatie?
Meer informatie over het coronavirus en het voorkomen van verspreiding daarvan kun je vinden op de site van het RIVM en de GGD Haaglanden: https://www.rivm.nl/coronavirus
en https://www.ggdhaaglanden.nl/artikel/coronavirus.htm.

We vertrouwen erop jullie hiermee vooralsnog voldoende geïnformeerd te hebben.

* Het gaat om heel Noord-Italië, namelijk de volgende provincies: de Aosta-vallei, Piëmont,
Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
Voor mensen die in China, Zuid-Korea, Iran en Singapore zijn geweest, geldt hetzelfde.

Back to top button