Skillz Foundation

 

Skillz Foundation
Deelnemen aan een cursus bij Voetbalschool Skillz is niet voor iedereen weggelegd en niet ieder kind heeft gelijke kansen. Aan de andere kant heeft elk kind dromen en wij vinden dat elk kind de kans verdient om deze dromen te realiseren. Vanuit Voetbalschool Skillz is hierdoor de behoefte ontstaan om meer voor de maatschappij te betekenen, zodat ook de jeugdvoetballers met minder sociaal- en financieel kapitaal de mogelijkheid hebben om volledig te kunnen ontwikkelen. Ieder kind moet zich namelijk optimaal kunnen ontwikkelen, ongeacht zijn of haar achtergrond, opleidingsniveau van de ouders of hun financiële situatie. 

 

Hiernaast vinden wij het belangrijk dat we een positieve bijdrage leveren aan een veilige leeromgeving op de voetbalclub, in het onderwijs en kinderen stimuleren meer buiten te spelen en sporten. Zo geven wij LKP (Leer Kansen Profiel) voetballessen op basisschool de Spoorzoeker in Den Haag. De lessen geven wij onder lestijd en we verwerken wij taal en sociale vaardigheden in onze lessen. In 2020 starten we met een nieuw project om voetbal meer terug te brengen in de straten van Den Haag en dan mèt Skillz! 

 

Omdat wij groei binnen onze organisatie stimuleren hebben alle trainers van Voetbalschool Skillz een kans om hun talent te ontwikkelen. Freddy Osei, één van de oprichters van Voetbalschool Skillz, creëert in de rol van directeur van Skillz Foundation kansen. Het is vanaf jongs af aan zijn droom geweest om profvoetballer te worden en kinderen te helpen die het minder hebben. Het is hem jammer genoeg niet gelukt om profvoetballer te worden, maar de droom om de kinderen te helpen is blijven bestaan en is nu werkelijkheid.

 

Partners
Onze eerste partner is FC Skillz, de jeugdopleiding van Voetbalschool Skillz, die vanaf augustus 2019 van start is gegaan. Talentvolle spelers van FC Skillz die niet in staat zijn de (volledige) opleidingskosten te betalen ontvangen na beoordeling een sportbeurs zodat zij ook een gelijke kans krijgen. 

 

Het eerste externe project van Skillz Foundation is in de zomervakantie in samenwerking met stichting CANIDREAM van start gegaan.  Skillz Foundation heeft expertise ingebracht vanuit de voetbalschool om getalenteerde voetballers te ontwikkelen tijdens een intensieve tweeweekse trainingskamp. Onze trainers hebben twee weken lang Skillz Performance trainingen gegeven die gecombineerd werden met onder andere een uitje naar ADO Den Haag, workshops en inspiratiesessies. Op de afsluitende dag hebben de boys & girls onderling een super toernooi gespeeld waarin de trainers de trainingsonderwerpen goed terug gezien hebben. In het artikel en de video onderin de pagina krijg je een goede impressie van ons eerste project. 


Skillz Foundation is officieel partner van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes! Wist je dat er in Nederland meer dan 300.000 kinderen in armoede leven? En dat de ouders/verzorgers van deze kinderen geen (financiële) mogelijkheden hebben om voor hun kind een kinderfeestje met hun vriendjes te organiseren? Wij vinden dat elk kind telt, ongeacht de financiële situatie. Bij aanvragen voor voetbalfeestjes staan wij daarom klaar voor de jarige met onze Skillz Soccer Party! Alles gaat in overleg, op basis van de wensen van het kind en de mogelijkheden van het gezin. De ouders/verzorgers hoeven niets te betalen.

 

Wil je ons helpen met een project of een financiële bijdrage leveren? Stuur dan een mail naar [email protected]

 

Lees meer over ons project i.s.m. Canidream in Delft op zondag